BIŁGORAJ 2014.03.08 22:23 Scena Amatora Biłgorajskiego Centrum Kultury to grupa, która podbiła biłgorajską publiczność arcykomedią "Ożenek". Natomiast w sobotę 8 marca br. zaprezentowała premierę "Dam i Huzarów" w dopracowanej scenografii, pięknych kostiumach i z dowcipem słownym i sytuacyjnym. "Damy i Huzary" to obok nieśmiertelnej "Zemsty" najczęściej grana na polskich scenach, od blisko 150 lat, komedia Aleksandra Fredry. Odwieczny temat większości utworów komediowych: zabawnych relacji damsko - męskich, wynikających z niezgodności charakterów, wieku, pomysłów na życie i jego uciechy niosąc ze sobą zabawne sytuacje, zawsze dając publiczności okazję do świetnej zabawy. Tak jest i tym razem.
To kolejna premiera Sceny Amatora Biłgorajskiego Centrum Kultury - "Damy i Huzary" Fredry, zaprezentowano w barwnych realiach z jego epoki, z brawurowo zagranymi rolami przez aktorów - amatorów wpisanymi w profesjonalne inscenizacyjne i reżyserskie pomysły i rozwiązania Stefana Szmidta i Alicji Jachiewicz.
Tych, którzy nie obejrzeli przedstawienia w sobotę, zapraszamy do BCK w niedzielę, 9 marca, o godz. 18.00. Cena biletu 20 zł.
Fotogaleria: Studio fotograficzne AGFA Filmix, Piotr Mazurek. Red.
REKLAMA
0 głosów
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Ostatnio dodane komentarze
PL
8a7-1b6
|
~ widz nie było moim zamiarem obrażać kogokolwiek, wręcz przeciwnie, jestem pełen uznania dla pracy reżyserskiej i gry aktorów amatorów i jeżeli poczuliście się dotknięci to proszę o wybaczenie. Ale niektóre sprawy można poprawić. I naprawdę nie trzeba być znawcą żeby przekazać swoje spostrzeżenia.
|
PL
c74-b4b
|
~ glowny do ~ widz proszę jest i znawca teatru, język postaci charakterystycznej w teatrze czy filmie jest inny niż język recytatorski i to każdy znawca-widz powinien wiedziec
|
PL
063-a96
|
~ Fanka Gratulacje. Jak profesjonalni aktorzy. Jestem dumna z naszych aktorów. Ogromne podziękowania dla Pana Stefana Szmidta.
|
PL
b64-d2c
|
~ mieszkaniec Atutem przedstawienia jest to, że grają aktorzy amatorzy, ulatentowani nasi znajomi. Gratulacje.
|
PL
54b-224
|
~ Sławek "REMBO" Pluta Dziękuję wszystkim za poświęcenie swojego cennego "wekkendowego" czasu , tylko po to aby obejrzeć to co przygotowaliśmy. Bez Was, bez Waszych oklasków (gwizdów też, na szczęście nie leciały pomidory i jaka;) bylibyśmy niczym. !!!D Z I Ę K U J Ę!!!
|
PL
24f-703
|
~ Byłam Byłam w teatrze na sztuce wystawianej przez zawodowych aktorów i w BCK na sztuce wystawianej przez amatorów którzy poswięcili swój wolny czas dla dobra ogółu. Gdybym chciała pokusić się o porównanie obu scen tj. tej profesjonalnej i tej amatorskiej musiałabym powiedzieć, że profesjonaliści wypadają blado przy biłgorajskich amatorach- przede wszystkim brakuje im entuzjazmu i uczucia w ich graniu. Jestem pełna wdzieczności za możliwość "obcowania" ze sztuką oraz szacunku i podziwu dla wszystkich zaangażowanych w to przedstawienie. Jestem też szczerze oburzona na słowa krytyki wyrażone przez moich poprzedników nad "niedoskonałością" gry aktorskiej- bo jeśli ktoś potrafi zrobić to lepiej to chyba drzwi BCK stoja dla niego otworem - niech pokaże czy zrobi to lepiej !
|
PL
1af-4f9
|
~ Monika wspaniałe przedstawienie byłam i widziałam-gratuluję aktorom tyle pracy włożyli aby ten spektakl przygotować.
|
US
f72-9eb
|
~ vicvic W NASZYM MIESCIE ---- DAMY HUZAROM--- TO SKANDAL. JAK MOZNA CHODZIC NA TAKIE PRZEDSTAWIENIA.
|
PL
8a7-1b6
|
~ widz Dobre przedstawienie,miło spędzony czas, piękne kostiumy i scenografia, wysoka dbałość o szczegóły w wizerunku. Jednak gra aktorska wymaga jeszcze dopracowania. Główny bohater był czasami niezrozumiały-dykcja, młody zbyt sztuczny, kapelan jakby go nie było, świetny gruby i ten z brodą i ten trzeci co uświadomił wszystkich. Kobiety świetnie, super służące które były najbardziej wiarygodne na scenie.
|
PL
a13-16a
|
~ A Bylam-widzialam-gratulacje-REWELACJA!!!!!!
|
PL
793-bd2
|
~ Anna wspanialy wieczor,cudowna gra aktorska,przepiekna scenografia i kostiumy-brawo i niskie uklony dla wszystkich aktorow i Pana Szmita.
|
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
|
|
reklama
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
|