Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
BIŁGORAJ
2013.05.18 10:29 | aktualizacja: 2013.05.18 10:31

Z kołem Radia Maryja na Marsz dla Życia i Rodziny

Za tydzień, w niedzielę, 26 maja, ulicami ponad 100 polskich miasta przejdą Marsze dla Życia i Rodziny. Jeden z nich odbędzie się w Zamościu. Poza organizatorami do udziału w marszu zachęca biuro Radia Maryja, działające przy parafii św. Jerzego w Biłgoraju, które organizuje wyjazd. Zapisy prowadzone są w księgarni katolickiej.

Marsze mają one na celu zwrócenie uwagi na tradycyjne wartości tj. instytucję rodziny i poszanowanie ludzkiego życia, które wg organizatorów w dobie postępu cywilizacyjnego są zagrożone.

Marsze dla Życia i Rodziny to inicjatywa organizacji pozarządowych. Mają one popularyzować pogląd, że szacunek dla życia i rodziny stanowi fundament ładu społecznego.

Jak podkreśla Centrum Wspierania Inicjatyw dla Życia i Rodziny są one przede wszystkim świętem rodzin - stanowią okazję do tego, by publicznie manifestować radość z posiadania rodziny, by spotkać osoby, z którymi dzielimy te same wartości i zarażać innych swoim szczęściem.

Obrońcy życia będą manifestować swoje poglądy w przyszłą niedzielę, 26 maja. Wówczas w ponad 100 miastach, pod hasłem "Kierunek: Rodzina", przejdą Marsze dla Życia i Rodziny. Jeden z nich odbędzie się w Zamościu, a do wzięcia w nim udziału zachęca biuro Radia Maryja, działające przy parafii św. Jerzego w Biłgoraju. W księgarni katolickiej już prowadzone są zapisy chętnych do wzięcia udziału w wydarzeniu. Można też skontaktować się telefonicznie pod nr 84 868 21 65 lub 84 686 01 27.

Koszt wyjazdu to ok. 15 zł.

red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
red. dodany

Odsłon: 6167
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (5)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Ostatnio dodane komentarze
PL
7c3-622
~ kot parszywy   Oczywiście szacunek dla życia nie dotyczy czarownic, które trzeba albo pławić, albo palić na stosie. Tak napisano w wielce pożytecznej publikacji pt. "Młot na czrownice".
21 maja 2013
+1
-0
PL
62c-787
~ ?   do "i woła" co drgawek dostałeś?
19 maja 2013
+0
-1
BE
2d9-647
~ i woła   nie oddddaammmmmmmmmmmmy wam nie odddddddddddamy wammmmm nie oddddaaamyyyyyyyyyyyy wammmmmmmmmmm telewizjjjjjjjjjjjijiiiiiiii trwammmmmmmmmmmmm
19 maja 2013
+1
-0
PL
f42-943
~ ak.   A jak tobie pcha to w porządku?? jakoś nie protestujesz!!
19 maja 2013
+2
-3
PL
849-2cb
~ fggtttr   i bardzo dobrze, precz z pedalstwem i zboczeńcami,to wstyd dla Polski że w sejmie tacy siedzą.Jak chłop chłopu możw d,, pchać?
18 maja 2013
+4
-1
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
w czwartek, godzina 08:17 Obsza
Bliżej na Podkarpacie. Nowa droga w budowie
W gminie Obsza rozpoczęła się długo oczekiwana budowa drogi na Podkarpacie. Prace powinny się zakończyć najpóźniej za 15 miesięcy, a większość pieniędzy na ten cel będzie pochodzić z Programu Inwestycji Strategicznych "Polski Ład".
w niedzielę, godzina 13:59 Rezerwat Szum
Zakaz wstępu do lasu na Roztoczu
w środę, godzina 12:50 Biłgoraj
Zderzenie osobówek w Biłgoraju. Jedna osoba trafiła do szpitala [AKTUALIZACJA]
20 października 2024 Biłgoraj
Wielki finał akcji charytatywnej w Biłgoraju [NOWE ZDJĘCIA]
Już po raz 22. Szkoła Podstawowa nr 5 im. Księdza Jana Twardowskiego w Biłgoraju zorganizowała wyjątkową akcję charytatywną - Dzień Jesiennego Liścia. To coroczne wydarzenie, które angażuje całą społeczność szkolną oraz mieszkańców Biłgoraja, ma na celu pomoc ciężko chorym dzieciom z naszego regionu. W tym roku akcję odbyła się w niedzielę 20 października na targowisku miejskim "Mój Rynek" w Biłgoraju.
w czwartek, godzina 19:29 Biłgoraj
Zderzenie na rondzie
w czwartek, godzina 08:07 Biłgoraj
Nowe kierownictwo Zarządu Dróg Powiatowych
18 października 2024 Biłgoraj
Nowy dyrektor OSiR
Władze Biłgoraja rozstrzygnęły konkurs na stanowisko dyrektora OSiR. Kto pokieruje placówką?
w czwartek, godzina 10:44 Biłgoraj
Areszt dla 25-latka. Znaleziono nielegalną broń i narkotyki
w poniedziałek, godzina 13:59 Biłgoraj
Wypadek z udziałem rowerzysty w centrum Biłgoraja [AKTUALIZACJA]

telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball