W przedświątecznym czasie, w Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących odbyła się wystawa wigilijna, przygotowana przez uczniów klas Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Jak co roku na świątecznym stole gościły tradycyjne potrawy wigilijne takie jak: barszcz czerwony z pasztecikiem, śledź z dodatkami, ryba smażona podana na kilka sposobów, makowiec, ciasto piernikowe. Nowością z kolei były sałatki ze śledzia, tuńczyka, tatar śledziowy, ryba pieczona z migdałami, gruszki smażone, czy grzaniec jabłkowy.
Gwiazda betlejemska i piernikowe choinki stanowiły dopełnienie wystroju stołu świątecznego.
Wystawę przygotowali uczniowie klas II TG, IV TG, III L pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych gastronomicznych Iwony Szeptuch, Anny Brodaczewskiej, Beaty Luchowskiej.