Uroczyste obrady Rady Miejskiej we Frampolu zgromadziła licznych gości. Przewodniczący Rady Miejskiej Wojciech Kowalik po otwarciu sesji i przywitaniu zgromadzonych, stwierdził prawomocność podejmowanych uchwał. Kolejnym punktem porządku obrad było złożenie ślubowania przez nowo wybranego Burmistrza Frampola na kadencję 2014 - 2018.
- Obejmując urząd Burmistrza Frampola uroczyście ślubuję, że dochowam wierności prawu, a powierzony mi urząd sprawować będę tylko dla dobra publicznego i pomyślności mieszkańców gminy. Tak mi dopomóż Bóg - tymi słowami Burmistrz Tadeusz Niedźwiecki rozpoczął nową kadencję. Przewodniczący Miejskiej Komisji Wyborczej we Frampolu Mieczysław Duma wręczył Burmistrzowi zaświadczenie o wyborze i złożył gratulacje. Sekretarz Gminy Józef Rudy przeczytał list z gratulacjami od Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego, skierowany do Burmistrza Tadeusza Niedźwieckiego.
Ponownego objęcia urzędu gratulowały Burmistrzowi złożyły liczne delegacje. W imieniu samorządu powiatowego i pracowników starostwa życzenia złożył Starosta Powiatu Biłgorajskiego Marian Tokarski wraz z radnymi powiatowymi: członkiem Zarządu Powiatu Adamem Banakiem, radnym Alfredem Sobótką i radnym Ryszardem Jabłońskim. - Gratuluję społecznego uznania, gratuluję uznania dotychczasowych osiągnięć, dotychczasowej pracy. Bo ten wybór o czymś świadczy. Życzę Panu dalszych sukcesów w rozwoju Gminy Frampol, w pozyskiwaniu środków zewnętrznych - powiedział Starosta Marian Tokarski i pogratulował także nowo wybranej Radzie Miejskiej, życząc owocnej współpracy z Burmistrzem. Życzenia w imieniu sołtysów złożyli Sołtys Sokołówki Marzena Sirko i sołtys Smorynia Mieczysław Bury. Powinszowania złożył także nowo wybrany Wójt Gminy Radecznica Edward Polak - do niedawna pracownik Urzędu Miejskiego we Frampolu. W imieniu pracowników Banku Spółdzielczego we Frampolu gratulacje złożyła Prezes Irena Batorska i Wiceprezes Andrzej Zalewa. Frampolską oświatę reprezentowali Dyrektor SZS Elżbieta Chmiel, Dyrektor SP w Woli Radzięckiej Dyrektor Stanisław Saj, Dyrektor SP w Teodorówce Michał Zdunek i Kierownik SOO Barbara Małek. Gratulacje złożył również Kierownik posterunku policji Mariusz Rakuś. W imieniu własnym i Rady Miejskiej we Frampolu gratulacje i życzenia złożył Przewodniczący Wojciech Kowalik.
Po przyjęciu życzeń głos zabrał Burmistrz Tadeusz Niedźwiecki. Podziękował wszystkim obecnym za uczestnictwo w akcie ślubowania, życzenia i gratulacje. Podziękował mieszkańcom Gminy Frampol za udział w wyborach i ponowne powierzenie funkcji Burmistrza. - Dzięki tym osobom mogłem dzisiaj złożyć ślubowanie, by przez najbliższe lata ciężko pracować dla naszej Gminy, dla naszej Małej Ojczyzny. Tak, jak w treści ślubowania - dla pomyślności mieszkańców naszej Gminy. Wiadomo, że nikt pojedynczo nie jest w stanie wiele zdziałać. Dlatego też do współpracy zapraszam Radę Miejską. Bez Was moje działania byłyby nijakie, a może i bezowocne. Zapraszam wszystkich radnych, niezależnie z jakich są komitetów, organizacji czy partii - podkreślał Burmistrz Tadeusz Niedźwiecki i zachęcał do rzeczowej rozmowy na temat problemów miejscowości i mieszkańców, aby wspólnie wypracować rozwiązania.