Wersja mobilna     +   Dodaj wydarzenie    Dodaj aktualność    Dodaj galerię    Zgłoś temat    Dodaj ogłoszenie    Dodaj ofertę  
Przeczytaj:
Rozmiar tekstu:
AAA
POTOK GÓRNY
2014.10.28 08:05

Ziemniaki w roli głównej

Stowarzyszenie Wspierania Tradycji i Kultury "Przedmieście" w Potoku Górnym już po raz kolejny zorganizowało imprezę kulturalną pod hasłem "Święto Pieczonego Ziemniaka".
Ziemniaki w roli głównej
Ziemniaki w roli głównej

Wydarzenie odbyło się w ostatnią niedzielę, 26 października.

Była to impreza dla wszystkich mieszkańców miejscowości. Zorganizowane zostały konkursy z nagrodami (na największego, najmniejszego i najdziwaczniejszego ziemniaka oraz konkursy sprawnościowe dla dzieci i dorosłych). Ważną częścią imprezy była degustacja potraw przygotowanych na bazie ziemniaka (placki ziemniaczane, frytki, chipsy, pieczone ziemniaki, pączki oraz kociołek). Nie zabrakło też zabawy przy muzyce.

Było to już kolejne wydarzenie z cyklu. Relację z poprzedniej imprezy znajdą Państwo w artykule pt. Święto pieczonego ziemniaka.

red.
REKLAMA
Oceń:
0 głosów
red. dodany
 
Odsłon: 4309
Dodaj zdjęcie

Waszym zdaniem (1)

Podaj login i hasło:
Login:
Hasło:
Skomentuj na forum:
Zarejestruj się
Jesteś już zarejestrowany na bilgorajska.pl? Zaloguj się
Imie lub nazwa:
Treść komentarza:
Przepisz niebieski tekst z obrazka wyżej:
Na forum istnieje możliwość oceny wypowiedzi, można oddawać głosy pozytywne jak i negatywne.
Ostatnio dodane komentarze
PL
ac0-017
~ grosik   Uwielbiam pomysły integracyjne w tym stylu, miałem przyjemność być na kilku ziemniaczanych maratonach i od pierwszego nauczyłem się chodzić z własnym zapasem barszczowej przepojki :) Po n-tym razie odkryłem przy okazji całkiem szybki i dobry przepis, warto spróbować:
Barszcz czerwony
Składniki:
koncentrat barszczu z buraków ćwikłowych Pińczów
kostka rosołowa
cebulka woda
majeranek
Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać cebulkę i koncentrat. Przyrządzać według przepisu na opakowaniu. Na koniec dosypać garstkę majeranku. Podawać z uszkami, pasztecikami lub krokietami. Barszcz wychodzi naprawdę bardzo smaczny. Idealne rozwiązanie również na świąteczny, wigilijny stół :)
1 stycznia 2015
brak ocen
Zgodnie z ustawą o świadczeniu usług droga elektroniczna art 14 i 15 (Podmiot, który świadczy usługi określone w art. 12-14, nie jest obowiązany do sprawdzania przekazywanych, przechowywanych lub udostępnianych przez niego danych) wydawca portalu bilgorajska.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
Przy komentarzu niezarejestrowanego użytkownika będzie widoczny jego ZAKODOWANY adres IP. Zaloguj/Zarejestruj się.
reklama
REKLAMA
REKLAMA

Najpopularniejsze

REKLAMA
Gazetka Lidl - Zobacz aktualne promocje i nowe gazetki na stronie Moja Gazetka
REKLAMA
14 grudnia 2024 Biłgoraj
Biłgorajski Weekend Cudów - Szlachetna Paczka na finiszu
W dniach 13 i 14 grudnia w Biłgoraju odbywa się finał Szlachetnej Paczki - znanej inicjatywy społecznej, która łączy darczyńców z potrzebującymi rodzinami. Tegoroczny sztab lokalny działa w Biłgorajskim Centrum Kultury.
dzisiaj, 14:32 Dąbrowica
Spłonął kompleks budynków. Trwa szacowanie strat
dzisiaj, 12:24 Biłgoraj
Biłgorajskie przedsiębiorstwa w rankingu największych firm w kraju
 
telRedakcja telefon

533 188 100

alarmSkrzynka alarmowa

alert@bilgorajska.pl

emailRedakcja e-mail

redakcja@bilgorajska.pl

Wszelkie prawa zastrzeżone bilgorajska.pl Projekt graficzny CePixel wykonanie eball