Jak informuje poseł biuro funkcjonuje w lokalu znajdującym się przy ul. Kościuszkii 28, obok obecnie istniejącego biura powiatowego SLD. Miejsce to będzie finansowane ze środków, jakie na prowadzenie tego typu punktów otrzymuje parlamentarzysta.
Od dziś wiadomo, że w biurze poselskim, społecznie, będzie pracował nowo wybrany sekretarz struktur powiatowych ugrupowania Zenon Kowalik. - Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do lokalu, przy ul. Kościuszki, w godzinach od 9 do 12. Biuro będzie otwarte od poniedziałku do piątku. Natomiast jeśli będzie taka potrzeba ja osobiście będę spotykał się z mieszkańcami powiatu w sobotę - powiedział w rozmowie z bilgorajska.pl Aleksander Bełżek, przewodniczący SLD w powiecie biłgorajskim.
Jak dodał, biuro już miało okazję pomóc miejskiemu przedsiębiorcy, który został oszukany przez swojego współpracownika. - W tym przypadku załatwiliśmy sprawę za pośrednictwem pani poseł Bańkowskiej, która była prezesem ZUSu, więc jak widać mamy możliwości działania, a czy wiele osób zechce skorzystać z naszej pomocy to się okaże - mówi przewodniczący.
Niestety nie często będzie okazja spotkania z posłem Matuszczakiem, gdyż jest to jedyny parlamentarzysta Sojuszu Lewicy Demokratycznej z naszego okręgu wyborczego. Spora ilość zajęć ograniczy jego możliwości przyjazdu do Biłgoraja. - Myślę, że takie wizyty będą odbywały się raz w miesiącu, na pewno nie częściej - podsumował Bełżek.