![Propozycja na walentynki 2025 - co przygotowali uczniowie ZSZiO?](https://im2.bilgorajska.pl/zdjecie-artykul-34641-025.jpg)
Przygotowane słodkości zachwycały zarówno estetyką, jak i różnorodnością. Jak wyjaśnia Anna Różańska, nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZSZiO, wśród prezentowanych deserów znalazły się:
monoporcja w kształcie ust - wypełniona musem z marakui i musem czekoladowym na biszkopcie brownie,
monoporcja w kształcie serca - z żelką gruszkową oraz musem karmelowym z orzechami laskowymi,
lustrzana polewa skrywająca serduszka - z żelką z trawy żubrowej i musem cynamonowym,
sernik z frużeliną żurawinową,
ptysie z craliną o smaku palonej kawy - z dodatkiem frużeliny jeżynowej,
babka piaskowa - oblana lukrem i posypana liofilizowanymi malinami,
czytaj dalej ⇓ REKLAMAserduszka na czekoladowym spodzie - z delikatnym musem kokosowym,
bukiet kruchych ciasteczek na mące migdałowej - oblany lukrem królewskim i posypany malinami liofilizowanymi,
bezy kawowe,
czekoladki dubajskie - obecnie bardzo popularny w mediach społecznościowych rodzaj deseru.
Przygotowanie deseru walentynkowego to nie tylko pokaz umiejętności cukierniczych, ale także dbałość o elegancką prezentację.
Wystawę przygotowały klasy branżowe I stopnia w zawodzie cukiernik.