Narodziny Karola były długo wyczekiwanym momentem przez jego mamę, Anetę. Ciąża przebiegała bez problemów. Niestety, komplikacje, które pojawiły się podczas narodzin, wpłynęły na zdrowie chłopca.
- Niedługo po narodzinach lekarze zdiagnozowali u Karola mózgowe porażenie dziecięce oraz padaczkę. Miesiąc spędziłam z nim w szpitalu, szukając pomocy u różnych specjalistów. Chciałam, by to wszystko okazało się tylko złym snem, jednak rzeczywistość nie pozostawiała złudzeń - wspomina Aneta, mama Karola.
Karol od najmłodszych lat rozpoczął intensywną rehabilitację, którą kontynuuje do dzisiaj. Codzienna walka o jego rozwój to nie tylko wyzwanie fizyczne, ale również finansowe.
- Cały czas staram się zapewniać mu wszystko, czego potrzebuje do lepszego rozwoju. Synek chodzi do szkoły specjalnej, gdzie uczęszcza na różne zajęcia. Konieczne są jednak dodatkowe terapie, przeprowadzane głównie prywatnie - mówi mama chłopca.
Niestety, dotychczasowa rehabilitacja nie przynosiła znaczącej poprawy. Mama Karola nie poddaje się i szuka nowych rozwiązań. Pojawiła się szansa na terapię komórkami macierzystymi, która może znacząco poprawić stan zdrowia chłopca. Terapia wiąże się z ogromnymi kosztami, które przewyższają możliwości finansowe rodziny.
- Nie mogę pozwolić, by przeszkodą dla lepszej przyszłości mojego dziecka były pieniądze! Cały czas wszystkie możliwe środki przeznaczam na wizyty u specjalistów i leczenie Karola. Z całego serca proszę Was o wsparcie! Będę wdzięczna za każdą wpłatę! - apeluje Aneta.
Można pomóc Karolowi i jego rodzinie w tej trudnej walce, wspierając zbiórkę: https://ww